Hur man blir äldre utan att anstränga sig

Idag har jag lagt ännu ett årtal i min ålderstrappa bakom mig Jag tänkte kort berätta om hur denna stora dag förlupit.

Dagen börjar med att Karins telefon ringer kl 5:30. Och hon smyger upp. Själv ligger jag flitigt och väntar i sängen. Inte kan jag somna om heller men artig som jag är så ligger jag lugnt kvar. Så småningom kommer Karin in med ljus och bricka med frukost och presenter och sjunger sitt vackra ”Ja må han leva” (vad sjunger man den dagen jubilaren förresten fyller just 100 år?) Underbart fina mackor var det i alla fall även om jag inte förevigat dem på bild. Däremot har de stärkt min lekamen på ett påtagligt sätt.

Presenter? Jo dels ska vi åka till Alingsås strax efter nyår och få oss till livs en mystisk mordgåta tillsammans med en trerättersmiddag på Nolhaga slott. Och vi ska bo på Grand hotell i samma stad. Ska bli jätteroligt.
Dels fick jag ett par riktigt härliga hörlurar. Sådana med aktiv dämpning så att man reducerar omgivningsbruset högst avsevärt. Och som bonus blir det avsedda ljudet riktigt gott.

När jag kom till jobbet hade Helena sett till att jag fick ha fruntimmer på rummet och dessutom en kopp kaffe med smörgås. Tack kära Helena för detta!
Ok kvinnan ifråga (inte Helena allltså) hade vissa defekter som lösa armar och liknande men vad kan en 63-åring begära egentligen?

Efter arbetsdagen åkte jag bussen direkt till Hentorp för ett möte i kyrkan där. Efter detta möte promenerade jag till centrum och mötte min livskamrat där. Vi hade 20 minuter på oss innan körövningen så då gick vi på restaurang och åt en romantisk trerätters middag. Det är ju ändå min födelsedag. Och då undrar vän av ordning vad denna trerätters bestod av:
En McFeast (till Karin)
En Chickenburgare (till mig)
En stor pommes frittes (till båda) doppade i en reducerad tomatsås – s k ketchup.
Som genomgående dryck i måltiden serverades en iskyld CocaCola..

Därefter en härlig sångövning (som vanligt). Och en kör som sjung Ja må han leva bara för mig.

När jag till slut kom hem så fanns det tre gratulationer på telefonsvararen. Både David och Hilda sjöng minsann för mig. Sånt värmer ett fadershjärta.
Och på Facebook nästan 100 grattisar. Känns också gott.

Se det var en födelsedag att minnas. Man kan undra hur det känns att fylla jämnt 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s